Index Vakbarát Hírportál

Csoportos nemi erőszak miatt hat turistát tartóztattak le Spanyolországban

2023. augusztus 16., szerda 18:22

Egy fiatal brit nő csoportos megerőszakolása miatt öt francia és egy svájci turistát tartóztattak le Spanyolországban.

A spanyol polgári rendőrség szerdán közölte, hogy letartóztatott öt francia és egy svájci turistát, akik állítólag megerőszakoltak egy 18 éves brit nőt Mallorca szigetén – írja az Associated Press.

A nemi erőszak hétfőn kora reggel történhetett Magalufban, a fiatal turisták körében igen népszerű Calvia városában, egy turistalátványosságban.

A rendőrség közölte, hogy legalább az egyik gyanúsított telefonján videoklipek vannak az állítólagos nemi erőszakról.

A mallorcai rendőrség sajtóosztálya idézte az áldozat vallomását, amely szerint hétfő este találkozott a feltételezett erőszaktevőkkel, majd később az egyik gyanúsított szállodai szobájába ment, ahol állítólag hatan szexuálisan bántalmazták.

A polgárőrség azután jelent meg a szállodánál, hogy telefonhívást kapott a szálloda biztonsági személyzetétől, akik a fiatal nőt kétségbeesetten sírva találták. A rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette a gyanúsítottakat. Az áldozatot azonnal orvosi ellátásban és tanácsadásban részesítették.

Bár a gyanúsítottakat börtönben tartják fogva, hivatalosan még egyikük ellen sem emeltek vádat, mivel a nyomozás még tart. Sem a személyazonosságukról, sem az áldozatról nem közöltek részleteket.

A csoportos nemi erőszak súlyosbító körülménynek számít, amiért akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhatnak Spanyolországban.

Az elmúlt években több csoportos nemi erőszakos eset is sokkolta az országot.

Rovatok