Index Vakbarát Hírportál

Ejtőernyővel ugrott le egy férfi a párizsi Eiffel-toronyról, őrizetbe vették

2023. augusztus 17., csütörtök 20:52

Csütörtökön kora reggel ugrott le a párizsi Eiffel-toronyról egy férfi, akit földet érése után őrizetbe vettek – írta meg az MTI a francia rendőrség közleményét.

A párizsi rendőrök kora reggel kaptak értesítést arról, hogy egy hátizsákos ember mászik fel az Eiffel-toronyra. Az ismeretlen körülbelül egy órával később, 7 óra előtt pár perccel, még mielőtt a tornyot a látogatók előtt megnyitották volna, le is ugrott onnan ejtőernyőjével, majd földet érése után a rendőrök azonnal őrizetbe vették.

A hét folyamán ez volt a második eset, hogy a francia főváros ikonikus műemléke bekerült a napi hírekbe. A hét elején két alvó amerikai turistára találtak rá az Eiffel-toronyban, akik a látogatók elől elzárt területen töltöttek egy éjszakát. Ők szabályosan megváltott jeggyel léptek be az épületbe, majd jutottak el a második és a harmadik emelet közötti, a turisták számára tiltott területre. Múlt héten pedig bombariadó miatt evakuálták a Eiffel-torony mindhárom emeletét.

A párizsi világkiállításra épült, 1889-ben felavatott, ma már több mint 130 éves műemléket mintegy 7 millió turista látogatja meg évente.

Rovatok