Index Vakbarát Hírportál

Leállt a frankfurti repülőtér, miután elöntötte az eső

2023. augusztus 17., csütörtök 16:10

Leállt a frankfurti repülőtér, miután a heves esőzések következtében elöntött mindent a víz. Több tucat járatot töröltek, és előfordult, hogy az utasok nem tudtak leszállás után kiszállni a repülőgépekből a víz miatt.

Augusztus 16-án a frankfurti repülőtéren (FRA) súlyos fennakadások voltak a járatok közlekedésében, miután a zivatarok és a heves esőzések elöntötték a repülőteret. A rengeteg vízről több videó is megjelent a közösségi médiában.

A Deutsche Welle jelentése szerint egyes utasok nem tudtak leszállni azokról a repülőgépekről sem, amelyeknek sikerült Landolniuk.

A rossz időjárás miatt mintegy hetven járatot kellett törölni, és a repülőtér szóvivője szerint a földi kiszolgálás több mint két órán keresztül teljesen leállt. Több mint húsz érkező járatot kértek meg arra, hogy az időjárás rosszabbodásával másik repülőtérre menjenek. Becslések szerint több mint ezer utast érintett a fennakadás – írja a simpleflying.com.

A Hessische Rundfunk helyi közszolgálati műsorszolgáltató szerint a meteorológusok mintegy egy óra alatt több mint 25 ezer villámcsapást regisztráltak. 

Korábban a Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) előzetes figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok lehetőségéről több régióban, például Baden-Württemberg nyugati részén, Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék tartományokban délnyugaton és nyugaton, Közép-Németországon át egészen a kelet-közép-németországi Brandenburg tartomány nyugati részeiig.

Rovatok