Index Vakbarát Hírportál

Kiterjedt nemzetközi pénzmosó bűnbandát kapcsoltak le Szingapúrban

2023. augusztus 17., csütörtök 13:49

A razzia során lefoglalt tárgyak között voltak továbbá aranyrudak, dizájner kézitáskák, borkülönlegességek és 23 millió dollár készpénz.

A BBC beszámolója szerint a rendőrség az akció során összesen tíz, 31 és 44 év közötti embert tartóztatott le pénzmosás és pénzhamisítás vádjával. Az őrizetbe vetteknek külföldi útlevele volt, kínai, kambodzsai, török és vanuatui. Szingapúré a világ egyik legalacsonyabb bűnözési rátája, így ritkaságszámba mennek az ehhez hasonló nagy rajtaütések.

A hatóságok közleménye szerint ezzel egyidejűleg több razziát is tartottak szerte a városban, amelynek során összesen 94, a városállam legfelkapottabb részein található házakat, valamint 50 járművet is lefoglaltak.

A rendőrség szerint a csoport olyan tengerentúli bűncselekményekből származó jövedelem tisztára mosásában is részt vett, mint az online szerencsejátékok vagy különböző pénzügyi csalások.

A külföldi bűnözőkkel szemben Szingapúr zéró toleranciát alkalmaz. A jogosulatlanul szerzett vagyont a hatóságok lefoglalják, és az érintettekkel szemben a törvény teljes erejével járnak el

– mondta a rendőrség fehérgalléros bűnözéssel foglalkozó részlegének igazgatója. 

Az ország központi bankja és pénzügyi szabályozó hatósága közölte, hogy kapcsolatba lépett olyan pénzintézetekkel, ahol azonosították az összes, feltehetően illegálisan szerzett forrásokat.

Rovatok