Index Vakbarát Hírportál

Turistariasztó táblákat tettek ki Mallorca népszerű strandjain

2023. augusztus 18., péntek 14:17

Aktivisták különböző veszélyekre figyelmeztető táblákkal próbálják távol tartani a turistákat a népszerű strandoktól Mallorcán. Az elrettentő üzeneteket és hamis tájékoztatást a turisták elrettentése céljából tette ki egy helyi aktivistacsoport.

A táblák medúzákra, lezuhanó kövekre és földcsuszamlásokra hivatkozva arról tájékoztatják az arra járókat, hogy a strand le van zárva. Az angol nyelven írt figyelmeztetés alatt azonban katalán nyelven leírják az igazságot, miszerint a strand nagyon is nyitva van – számolt be a Sky News.

Olyan plakát is van, mely azt állítja, hogy a strand közel háromórás sétával közelíthető csak meg – miközben az valójában egy percnyire van.

A táblák célja nyilvánvalóan az, hogy a legnépszerűbb strandoktól távol tartsa a külföldieket – vagy legalábbis azokat, akik nem beszélnek katalánul vagy spanyolul – úgy, hogy közben a helyieket és spanyolul beszélőket nem kívánja félrevezetni.

Mint kiderült, a turistariasztó táblák kihelyezéséért a Manacor Caterva nevű antikapitalista aktivistacsoport a felelős.

A csoport az X-en közzétett bejegyzésében még felhívást is intézett a velük szimpatizálókhoz, miszerint bátran használják az általuk készített veszélyjelző grafikákat és feliratokat a turisták ellen.

Ha fel akarják használni a képeket és plakátokat akarnak nyomtatni, csak kérniük kell, és mi jó minőségben elküldjük. Folytassuk a harcot

– írták a posztban.

Az aktivisták a helyi médiának küldött közleményében a strandok túlzsúfoltságát és a tömeges turizmust nevezték meg az akció kiváltó okaként.

Rovatok