Index Vakbarát Hírportál

Energiaital miatt került életveszélyes állapotba egy nyolcéves kisfiú

2023. augusztus 20., vasárnap 17:40

Mentő érkezett egy Észak-Londonban élő család otthonához, miután egy nyolcéves kisfiúnak rohamai lettek a magas koffeintartalmú energiaitaltól. A szülők a gyártót okolják a történtekért.

Egy Észak-Londonban élő kétgyermekes édesapa számolt be arról, hogy fia majdnem meghalt, amikor egy doboz energiaitalt megivott – közölte a The Sun.

A nyolcéves kisfiú nagyon rosszul érezte magát a magas koffeintartalmú italtól. Rohamot kapott, és nem tudta irányítani a légzését. 

Nem kapott levegőt. Tépte az arcát és a haját fájdalmában. A feleségem hideg törölközőt tett a homlokára, hogy megnyugodjon

– idézte fel az édesapa.

A család azonnal értesítette a mentőket, akik legalább 90 percen át stabilizálták a gyermek állapotát, miután kritikusan magas vérnyomást állapítottak meg nála.

Mint írták, az ital azért is volt veszélyes, mert az átlagosnál legalább kétszer több koffeint tartalmazott. A szülők elmondták, nem tudtak róla, hogy az energiaital fogyasztását nem javasolják gyerekeknek. A brit szupermarketekben többségében csak 16 éves kor felett lehet energiaitalt vásárolni.

Az édesapa felháborodott a történteken, és szeretné elérni, hogy a jövőben lekerüljenek az angliai boltok polcairól a magas koffeintartalmú italok.

Rovatok