Index Vakbarát Hírportál

Magyarázkodnia kell a londoni polgármesternek egy fehér családot ábrázoló kép miatt

2023. augusztus 20., vasárnap 16:52

Sadiq Khan kénytelen volt elhatárolódni a honlapján tett állításától, miszerint egy fiatal fehér családról készült kép szerinte „nem képviseli az igazi londoniakat”.

A munkáspárti londoni polgármestert bírálták az üzenet miatt, amely az ő és a londoni önkormányzat (GLA) márkájáról szóló útmutató részeként jelent meg. Az útmutató a következő szavakkal kezdődött: „Egy város minden londoni számára”, és azt ígérte, hogy minden korosztályt, nemet, szexuális irányultságot és családi összetételt megszólít – közölte a The Independent.

De egy képet, amelyen egy házaspár és két gyermekük sétál a Temze mentén, a háttérben a parlamenttel, kiemelték mint példát arra, hogy milyen képeket nem szabad használni. A képen lévő címkén ez állt:

Nem reprezentálja az igazi londoniakat.

Khan szerint a feliratot egy munkatárs tévedésből tette hozzá a képhez, és nem tükrözi sem az ő, sem a GLA véleményét. Azóta a képet el is távolították a honlapról. Khan riválisa a jövő évi polgármester-választáson, a toryk jelöltje, Suzan Hall bocsánatkérésre szólította fel a polgármestert.

Rovatok