Index Vakbarát Hírportál

Videó: 253-mal száguldozott egy fiatal sofőr, büntetésképp összetörték az autóját

2023. augusztus 21., hétfő 08:53

Egy nagy teljesítményű Holden Commodore terepjáró összetört Ausztráliában, miután a fiatal sofőrje 253 kilométer per órás sebességgel hajtott. A férfit droggal a szervezetében kapták el, büntetésül börtönbe kerül, valamint bezúzták az autóját.

A 20 éves fiatalembert januárban kapták el Adelaide észak-déli autópályájának egy szakaszán, ahol a sebességkorlátozás 110 kilométer per óra volt – közölte a 7news.com.

A terepjáró nem volt bejegyezve, és a fiatal szervezetében kábítószer volt. 

A férfit később közel egy év és öt hónap börtönbüntetésre ítélték, és szabadulása után határozatlan időre eltiltják a járművezetéstől.

Amint az alábbi videón látható, az autót pénteken bezúzták, a roncsot pedig eladják. A bevételt egy, a bűncselekmények áldozatainak létrehozott kártérítési alaphoz juttatják el. 

„Ezzel kell szembenézniük azoknak a sofőröknek, akik az utakon extrém sebességgel hajtanak – börtönbe kerülnek, bezúzzuk az autójukat, és eltiltjuk őket a vezetéstől. Ez egy figyelmeztetés minden autósnak, hogy legyenek felelősségteljesek az utakon” – mondta egy helyi tisztviselő, Darren Fielke. 

Rovatok