Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglani börtönt kapott az amerikai fogorvos, aki egy szafarin meggyilkolta feleségét

2023. augusztus 22., kedd 17:26

A Colorado állam ügyészi hivatala közölte, egy amerikai fogorvost életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek 30 éves felesége meggyilkolásáért, miközben a házaspár szafarin volt az afrikai Zambiában.

Tavaly találták bűnösnek Lawrence Rudolph pittsurghi fogorvost felesége, Bianca meggyilkolásáért. Idén, pontosabban hétfői tárgyalásán ítélték életfogytig tartó börtönre, miután kiderült, hogy az afrikai szafarin tartott vadászatuk utolsó napján

szíven lőtte feleségét egy puskával.

A férfi azért a szafarin, és azért ilyen módon követte el a gyilkosságot, hogy azt balesetnek állíthassa be – írja a CNN.

Az utazás 2016-ban történt, a tárgyalást bizonyítékok hiányában kellett eltolniuk. A 68 éves férfit az buktatta le, hogy előkerült kilenc életbiztosítási kötvénye, melyet hét különböző társaságnak nyújtott be. Ezzel az volt a célja, hogy hozzájusson közel 5 millió dollárhoz. 

Cole Finegan ügyész úgy fogalmazott: „ez az ítélet azt bizonyítja, hogy lehet akármennyi pénzed, tekintélyed vagy hatalmad, a bűneidért akkor is meg fogsz fizetni”. Az FBI különleges ügynökeinek egyike szerint a vádlott azt hitte, ha külföldön végez feleségével, akkor megúszhatja tettét. 

Tévedett, és most felelősségre fogják vonni bűntettéért, köszönhetően az FBI, a DOJ és Bianca Rudolph családjának, akik soha nem vesztették el az igazságszolgáltatásba vetett hitüket

– tette hozzá az ügyész.

Egy másik nő állhat a feleséggyilkosság mögött

Rudolph mindvégig tagadta tettét, azt állította, „soha nem tudná meggyilkolni feleségét”. Azonban a szövetségi ügyészek a férfi denveri tárgyalásán előre eltervezett bűncselekménynek minősítették a gyilkosságot. Azzal indokolták, hogy a férfi meg akarta kapni a többmilliós nagyságú biztosítási pénzt, illetve el akarta tüntetni Biancát az új barátnője, Lori Milliron útjából. 

Milliron és Rudolph 2017-től éltek együtt, egészen addig, amíg a nőt tavaly 17 év börtönre nem ítélték. Ez azért történt, mert az esküdtszék bűnösnek találta őt gyilkosságban való bűnrészesség, az igazságszolgáltatás akadályozása és kétrendbeli hamis tanúzás miatt.

Lori Milliron ártatlan, és továbbra is harcolni fogunk a felmentéséért

– fogalmazott John Dill, a nő ügyvédje.

 A férfi ügyvédje azzal próbálta védeni a Rudolphot, hogy nem volt semmilyen pénzbéli motivációja felesége meggyilkolására, ugyanis pittburghi fogorvosi rendelője közel 10 millió dollárt ér. A Lori Millironnal kapcsolatos vádakat nem kommentálta.

Rovatok