Index Vakbarát Hírportál

Tizennyolc holttestet találtak egy görögországi erdőben

2023. augusztus 22., kedd 15:23

A görög tűzoltóság kedden közölte, tizennyolc holttestet találtak Görögország északi részén, egy erdős területen, amelyet az elmúlt négy napban erdőtüzek sújtottak. Valószínűsíthető, hogy illegális bevándorlók lehettek.

Az északkelet-görögországi, a török határtól nem messze lévő Evrosz régiót erdőtüzek pusztították az utóbbi időben.  Itt találtak rá 18 ember holttestére, akik feltehetően illegális bevándorlók voltak. A tűzoltóság szóvivője, Janisz Artopoiosz elmondta,

vizsgálják annak lehetőségét, hogy a kedden talált 18 áldozat illegálisan lépett-e Görögországba, mivel nem érkezett bejelentés eltűnt lakosokról.

Egy halottkém és egy nyomozócsoport tart a helyszínre, hogy pontosabb információkkal tudjanak szolgálni az áldozatokról – írja a BBC News.

A lángok Alexandroupoliszt – az erdős területhez közeli települést – is elérték. A lángok hétfő óta terjednek a város közelében lévő Dadia nemzeti parkban. A város kórházából elszállították a betegeket: az újszülötteket és az intenzív osztályon kezelt pácienseket a város kikötőjében kijelölt kompra evakuálták.

Korábban egy Alexandroupoliszhoz közeli faluból is jelentettek egy halálesetet, amelynél úgy vélték, szintén illegális bevándorló volt az áldozat. A mentőszolgálatok mobiltelefonos üzeneteket küldtek a környező területekre, amelyben arra kérték az embereket, hogy hagyják el a várost.

Evrosz régió az egyik legfrekventáltabb útvonallá vált Törökország irányából, az Evrosz folyón az Európai Unióba érkező szíriai és ázsiai illegális bevándorlók számára.

Rovatok