Index Vakbarát Hírportál

Elrabolták egy magyar közgazdásznő három gyermekét

2023. augusztus 22., kedd 19:09

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy férj, aki három gyermekét külföldre vitte, miközben magyar származású felesége egy utazáson volt munkaügyben. A bíró úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a férfi megszegte a bírósági határozatot, amely kimondja, hogy vissza kell adnia a gyerekeket az anyjuknak.

A 41 éves Samer Abdul Sater távollétében 18 hónapos börtönbüntetést kapott, amelyet hat hónapra felfüggesztettek. A férfi 2022 júniusában vitte el a három gyermeket Libanonba, annak ellenére, hogy édesanyjuk, a magyar származású Flora Abdul-Sater várta őket a hazautazását követően – írja a Daily Mail.

A tárgyalássorozat azt követően indult meg a 41 éves, elektronikai eszközökkel kereskedő férfi ellen, hogy felesége eljárást indított ellene annak reményében, hogy ezzel rákényszerítheti arra, hogy vigye haza a gyerekeket. 

A nő mindössze telefonon tarthatja a kapcsolatot három kicsi gyerekével, a hétéves Williammel, az ötéves Alexanderrel és a hároméves Jazminnal. A gyerekekkel eredetileg az angliai Eghamban éltek, de az eltűnésük óta a nő már nem él a városban. 

Ügyfelemnek nincs kapcsolata Libanonnal, és félti a gyermekek biztonságát és jóllétét

– fogalmazott Flora ügyvédje, Mani Basi.

Az elmúlt egy évben a férfi nem tett eleget a bírói utasításoknak, és a tárgyalásokon sem jelent meg, amivel nagyfokú tiszteletlenséget tanúsított – közölte Sonia Harris bírónő az ügy tárgyalásán.

A bíróság azt is kimondta, hogy a férfinak vissza kell vinnie a gyermekeket Angliába, azonban kérdéses, hogy ez megtörténik-e. A Daily Mail értesülései szerint a kisgyermekek még mindig Libanonban tartózkodnak.

Rovatok