Index Vakbarát Hírportál

Dróntalálat érte Moszkva egyik központi épületét, megszólalt a védelmi minisztérium

2023. augusztus 23., szerda 06:50

Egy drón csapódott be egy épülőfélben lévő épületbe Moszkva központjában szerda hajnalban. A moszkvai repülőterek emiatt rövid időre felfüggesztették a járataikat.

Szerdán kora reggel egy drón csapódott be egy épületbe Moszkva központjában. Ezt Szergej Szobjanyin, a város polgármestere közölte, aki az AFP francia hírügynökség jelentése szerint már a hatodik egymást követő éjszakai légitámadást jelentette az orosz főváros térségében – írja a The Guardian.

Moszkvai idő szerint 3 óra körül hangos robbanás hallatszott, nem sokkal később füst szállt fel az ugyanezen a területen lévő épületekből

– jelentette a RIA orosz hírügynökség.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a légvédelmi erők megállították a drónt, valamint arról is beszámoltak, hogy áldozatok nem voltak. A moszkvain kívül két másik drónt is megsemmisítettek a légvédelmi rendszerek – áll a védelmi minisztérium közleményében.

A moszkvai repülőterek szerdán kora reggel felfüggesztették a járatokat, majd később újraindították azokat. 

Az orosz főváros környéki nagyobb repülőterek az elmúlt napokban többször is leálltak a dróntámadások miatt. Kedden több moszkvai repülőtéren is ideiglenesen felfüggesztették a járatokat biztonsági óvintézkedésként a dróntámadások miatt – közölték a hatóságok.

Kedden a brit katonai hírszerzés közölte, hogy egy drón a jelek szerint megsemmisített egy szuperszonikus orosz bombázót egy Ukrajnától több száz kilométerre lévő repülőtéren, ami a legutóbbi sikeres támadás volt az orosz katonai eszközök elleni támadások sorában.

A közösségi médiában közzétett képek egy Tu–22M3-asra hasonlító repülőgépet mutattak lángokban egy kifutópályán. A gépeket rendszeresen használták olyan hadjáratokban, amelyekben civilek haltak meg Ukrajnában, többek között irányítatlan rakétákat dobtak Mariupolra egy intenzív bombázási kampány során a háború kezdetén.

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan követi, szerdai élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

(Borítókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)

Rovatok