Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállását hajtott végre egy repülőgép, a szárnya súrolta a földet

2023. augusztus 23., szerda 15:41

Az Alaska Airlines egyik járata kényszerleszállást hajtott végre az Egyesült Államokban, a dél-kaliforniai John Wayne repülőtéren. Az esetet kamera rögzítette. A felvételen az látszik, hogy a landolásnál a repülőgép szárnya súrolja a földet, és közben szikrákat hány.

Az Alaska Airlines Seattle-ből Santa Anába tartó járata kényszerleszállást hajtott végre a Hilary trópusi vihar miatt. Az egész eseménysorozatot kamera rögzítette, a videót pedig a fedélzeten tartózkodó utasok megosztották a közösségi médiában  írja a Zee News.

A videón az Alaska Airlines Boeing 737-800-as típusú repülőgépe látható, amint keményen landol a John Wayne repülőtéren. A felvételen látható, hogy a földet érés miatt

a repülőgép instabillá válik, és a gép bal szárnya szikrákat és füstöt hány, ahogy súrolja az aszfaltot.

A repülőgépről az incidens után készült képeken ráadásul a bal szárnyon keletkezett sérülések is látszanak.

A Fox News idézi az Alaska Airlines egyik képviselőjét, aki azt mondta, hogy a gépen nem sokkal a leszállás után probléma lépett fel, és emiatt tudott a kapuhoz gurulni.

A gép fedélzetén 106 utas és a személyzet hat tagja tartózkodott. A jelentések szerint az utasokat biztonságosan leszállították. A légitársaság közölte, az ilyen incidens ritka, és a személyzetük folyamatosan képzi magát, hogy számos, előre nem tervezett forgatókönyvet biztonságosan átvészeljen.

Rovatok