Index Vakbarát Hírportál

Nagy bejelentést tett a Netflix, sokan örülnek neki

2023. augusztus 26., szombat 07:31

Áprilisban a Netflix közölte, hogy több mint 25 év után, 2023. szeptember végén megszünteti a postai DVD-kölcsönző szolgáltatását. A jó hír az, hogy az ügyfelek az utolsó DVD- vagy Blu-ray-csomagjukat további költségek nélkül megtarthatják, sőt még további 10 filmet kérhetnek ajándékba.

A Netflix szeptemberben, több mint 25 évvel az indulás után megszünteti postai kölcsönzési szolgáltatását. A vállalat a héten közölte, hogy az ügyfelek az utolsó DVD- vagy Blu-ray-csomagjukat további költségek nélkül megtarthatják, sőt még további 10 filmet kérhetnek ajándékba – írja a The New York Times.

Nem számítunk fel díjat a szeptember 29. után vissza nem adott lemezekért

– írta a vállalat az X-en, korábbi nevén Twitteren közzétett bejegyzésében.

Az első DVD-t 1998 márciusában szállította ki a Netflix, amikor még a Blockbuster uralta a filmkölcsönzési üzletágat. A vállalat 2007-ben kezdett el előfizetéses streamingszolgáltatást kínálni, de még akkor is, amikor már a streaming lett a Netflix elsődleges bevételi forrása, a postai kölcsönzéses szolgáltatás hívei megmaradtak.

A Netflix nem hozza nyilvánosságra, hogy hányan vannak, akik igénybe veszik a postani DVD-kölcsönző szolgáltatásukat, de az Associated Press becslése szerint

2022-ben 1,1 és 1,3 millió között volt a számuk.

A formátumspecifikus jogdíj-megállapodások miatt a vállalat számos olyan filmet kínál DVD-n, amelyek a legtöbb streamingszolgáltatásban nem érhetőek el.

Rovatok