Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon bepereli a kalóz-DVD-ket árusító online áruházakat

2023. augusztus 27., vasárnap 13:46

A héten az Amazon pert indított több olyan weboldal ellen, amely hivatalos kiadásnak álcázott kalóz-DVD-ket árul. A kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott panaszában az Amazon hét weboldalt vádol kalózlemezek értékesítésével. A per révén az Amazon kártérítést remél, amely több millió dollárra rúghat.

Az online kalózkodás és a kalóz-DVD-k is nagy problémát jelentenek az Amazon számára. A héten a vállalat pert indított hét online áruház ellen, amely népszerű filmjeik kalóz-DVD-it árulja. A nagyközönség számára nem biztos, hogy azonnal nyilvánvaló, hogy ezek a lemezek nem eredetiek, mivel azonban az Amazon nem gyárt és nem is árul DVD-ket, nem kétséges, hogy illegális forrásból származnak – írja a TorrentFreak.

Egy kaliforniai szövetségi bíróságon benyújtott panaszában az Amazon hét weboldalt vádol kalózlemezek értékesítésével.

Ezeket az oldalakat, köztük a dvdshelf.com.au-t, a dvds.trade-et és a dvdwholesale.co.uk-t feltehetően ugyanaz a csoport működteti.

Az alperesek azon terve, hogy kihasználják az Amazon-sorozatok világszintű ismertségét, egyszerű: a kalózkodással foglalkozó honlapjaikon keresztül nyíltan árulnak jogsértő DVD-ket, amelyek az Amazon-sorozatok jogosulatlan másolatait tartalmazzák

– mondta az Amazon szóvivője.

Az Amazon kizárólag a Prime-on keresztül terjeszti az ilyen tartalmakat

– tette hozzá a szóvivő.

A pert az Amazon hamisítással kapcsolatos bűncselekményekkel foglalkozó részlege indította, és a csapat igazgatója megjegyezte, hogy továbbra is le fognak csapni a hasonló eseteknél. A per révén az Amazon kártérítést remél, amely több millió dollárra rúghat.

Rovatok