Index Vakbarát Hírportál

Orális együttlétre kényszerítette, majd gyónni küldte a hatodikos kislányt egy pap Szlovákiában

2023. augusztus 28., hétfő 13:32

Szexuális visszaéléssel gyanúsítottak meg egy papot a szlovákiai Alsókubinban. A gyanú szerint a helyi egyházi gimnázium főpapja szexuálisan bántalmazott egy 12 éves kislányt.

A Markíza beszámolója szerint egy pap szexuálisan bántalmazott egy 12 éves lányt. K. Péter orális szexre kényszerítette a lányt, majd gyónni küldte. Az eset még akkor történt, amikor a lány hatodikos volt, és a férfi a helyi egyházi gimnázium főpapja volt.

A Paraméter azt írja, hogy a pap korábban elismerte a tévé riporterének a történteket. Azt mondta, beleszeretett a lányba, és sajnálja, amit tett.

A férfit gyermek ellen különösen súlyos formában elkövetett szexuális visszaélés ügyében gyanúsítottak meg. A lap információi szerint az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér rá.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok