Index Vakbarát Hírportál

Perelni készül a férfi, aki állásinterjúra ment a BBC-hez, de szakértőként adott interjút

2023. augusztus 29., kedd 13:27

Kártérítésért akarja perelni a BBC-t egy férfi, akit 2006-ban véletlenül interjúvoltak meg egy hírműsor élő adásában. A férfi azért perelne, mert a BBC sok pénzt keresett szerinte az interjúval.

Guy Goma annak idején egy állásinterjúra érkezett a brit közszolgálati műsorszolgáltató székházába, de összetévesztették Guy Kewney szakújságíróval, és őt kérdezték a BBC hírcsatornájának élő műsorában az internetes zenei letöltésekről.

A felvételt több mint ötmillióan látták a műsorszolgáltató YouTube-csatornáján, de Goma állítása szerint ő egy vasat sem kapott a befolyó jogdíjakból.

A férfi az Accidental Celebrities podcastban elmondta, hogy megkereste a BBC-t az elmaradt jogdíjak miatt, de nem kapott választ.

Arra várnak, hogy bíróság elé citáljam őket

– mondta, és a podcast műsorvezetőinek kérdésére meg is erősítette, hogy be fogja pereli a BBC-t, „mert egy csomót kerestek az interjún”, és egy petákot sem adtak neki belőle.

Hozzáfűzte, hogy a BBC 17 éve használja a klipet, anélkül, hogy fizetett volna neki, pedig „a videó gazdagabbá tette őket”.

Goma felidézte, hogy amikor 2006-ban megérkezett a székházba, előbb a sminkbe küldték, pedig ő hangoztatta, hogy arra semmi szükség, mert állásinterjúra jött.

A videón látható, hogy először nagyon meg is van lepve, mikor feltesznek neki egy kérdést az internetes zenei letöltésekkel kapcsolatban, de aztán minden kérdésre válaszol. Goma szerint az interjút készítő Karen Bowermann nem vette észre, hogy valami hiba történt.

Az interjú után jelezte, hogy rossz alanyt kérdeztek a műsorban, de ez után egy hétig nem is hallott a BBC-ről, lemaradt az állásinterjúról, és nem kapta meg a munkát – mesélte Goma.

Rovatok