Index Vakbarát Hírportál

Eminem felszólította az egyik republikánus jelöltet, hogy soha többé ne használja a zenéjét

2023. augusztus 29., kedd 07:23

Eminem a Republikánus párt elnökjelölt-aspiránsának, Vivek Ramaswamynak küldött egy felszólító levelet, amelyben arra kéri a jelöltet, hogy ne adja elő a rapper 2002-es slágerét, a „Lose Yourself” című dalt a kampánykörútján.

Ramaswamyt augusztus közepén látták szenvedélyesen rappelni a dalra, miközben a Des Moines-ban, az iowai állami vásáron kampányolt. 

A Variety hétfőn jelentette, hogy a BMI zenei licencadó augusztus 23-án levelet küldött Ramaswamy ügyvédjének, amelyben kifogásolta, hogy a kampány Eminem zeneszámait használja. 

A BMI kiadó Eminem műveinek Vivek 2024 kampány általi bármilyen előadását ettől a naptól kezdve a megállapodás lényeges megsértésének tekinti, amellyel kapcsolatban a BMI minden jogot és jogorvoslati lehetőséget fenntart

– állt a levélben a Variety szerint. 

A BMI pedig meg is erősítette a CBS Newsnak a jelentést. 

Ramaswamy, egy biotechnológiai cég vezérigazgatója, aki február végén indította el elnökjelöltségét, jelenleg a legfiatalabb jelölt a republikánus elnökjelöltek mezőnyében. Az elmúlt hetekben a Fox News új országos felmérése szerint a harmadik helyre lépett előre a versenyben.

Iowa azért fontos, mert az amerikai előválasztás első helyszíne, ahol úgynevezett kaukuszt tartanak. Itt nyíltan, az érveket ütköztetve, egymást győzködve döntenek a választók arról, hogy ki legyen pártjuk elnökjelöltje a 2024 novemberében tartandó elnökválasztáson.

Rovatok