Index Vakbarát Hírportál

Ketten meghaltak, miután egy helikopter lakóházba csapódott Floridában

2023. augusztus 29., kedd 10:19

Halálos helikopter-baleset történt Floridában hétfőn, egy tűzoltósági mentőhelikopter lakóépületre zuhant. A balesetben meghalt a helikopter egyik utasa, valamint a lakóház egyik lakója. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet.

Floridában helyi idő szerint hétfő reggel lakóháznak csapódott a Broward megyei seriffhivatal helikoptere. A balesetben két ember meghalt – írta a BBC

A baleset egy Fort Lauderdale-től északra fekvő repülőtér közelében történt, a gép épp egy segélyhívást kapott, ezért szállt fel a levegőbe.

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) megerősítette, a helikopter fedélzetén három ember tartózkodott, egyikük nem élte túl a tragédiát. Mint írták, az áldozat a Broward seriff hivatal kapitánya, Terryson Jackson volt. 

A Sky News értesülése szerint az érintett lakóház egyik lakója is meghalt.

A repülőgép-szerencsétlenség két sérült áldozatát kórházban ápolják, ők nincsenek életveszélyes állapotban – tudta meg a CNN.

A helyi rendőrség egyelőre nem adott bővebb tájékoztatást, jelenleg is vizsgálják az esetet. 

A balesetről készült felvétel szerint a helikopter hatalmas füsttel égett a levegőben, majd hirtelen pörögni kezdett, végül pedig lezuhant a földre, egyenesen a Pompano Beach-i lakóházba.

Rovatok