Index Vakbarát Hírportál

Viharba került egy repülőgép Mallorcánál, óriási pánik tört ki az utasok között

2023. augusztus 29., kedd 14:34

Halálra rémültek azok az utasok, akik Alicantéból indultak repülőgéppel Mallorcára. A szigetnél ugyanis rendkívüli vihar támadt, a süvítő szél nagy erővel rázta a gépet. Később kiderült, az ijedtség nagyobb volt, mint a veszély.

Szélviharba keveredett egy Alicantéból induló repülőgép Mallorca felett, a gépet 128 kilométer per órás oldalszél lökdöste a levegőben. Az esetről egy utas készített felvétel, amelyet meg is osztott közösségi oldalán. A videón látható, ahogy a gép rázkódik, a háttérben pedig zúgás és az emberek sikoltozása hallható.  

Nem tudtam nem sírni. Nem tudom, meddig tartott a vihar, de örökkévalóságnak tűnt

– mondta el az esetről az egyik utas az Independentnek

Amíg a pilótának nem sikerült stabilizálnia a gépet, olyan érzés volt, mintha egy hullámvasúton ülnék. Eleinte a pilóta sem mondta be a hangszóróba, hogy mi történik, ezért is volt ijesztő

– tette hozzá.

Az utas szerint a repülőgép végül nem tudott leszállni Mallorcán. A pilóta később elmagyarázta, hogy többször is megpróbáltak landolni a szigeten. A zord időjárási körülmények miatt azonban végül úgy döntött, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha visszatérnek Alicantéba. 

Az utas elmondta, habár ijesztő élmény volt a rázkódó repülőgép, de a pilóta ura volt a helyzetnek, nem voltak veszélyben.

Rovatok