Index Vakbarát Hírportál

Lefejezve találtak egy pingvint egy német állatkert kifutóján

2023. augusztus 30., szerda 13:03

Lefejezett pingvint találtak egy észak-németországi állatkertben. Mivel a fejet tisztán vágták le, az állatkerti gondozók szerint nem valószínű, hogy egy másik állat támadta volna meg. A rendőrség szerint nem világos, hogy a pingvint azon a helyen ölték-e meg, ahol a testét megtalálták, vagy a tettes elmozgatta az állatot.

 A német rendőrség szóvivője, Dörte Lemke azt mondta, 

az az állapot, amiben a döglött pingvint találtuk, arra enged következtetni, hogy külső behatás végzett vele.

Elárulta, a rendőrség kriminalisztikai csoportja jelenleg is bizonyítékokat gyűjt az állatkertből és az állat kifutójából. Továbbá nem zárják ki a birtokháborítás lehetőségét sem. Eddig még nem találtak semmilyen indítékot a pingvin meggyilkolására – írja a Daily Mail.

A pingvin testét az Állami Mezőgazdasági Hivatalba szállították részletesebb kivizsgálásra, az eredmények még váratnak magukra. Mivel a Humbolt-pingvin veszélyeztetett tengeri madárfajként van számon tartva a Természetvédelmi Világszövetség listáján, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetnek az ügy kibogozására.

A Rostock Állatkert több mint 500 faj 6500 állatának ad otthont, és Németország egyik legnagyobb állatparkjának számít, ami többször is elnyerte „a legjobb európai állatkert” díjat. 

Az intézményben egyáltalán nem jellemzőek a bűncselekmények, az elmúlt években nem regisztráltak semmilyen támadást vagy bántalmazást egy külső személy részéről.

Rovatok