Index Vakbarát Hírportál

Egy tigris támadt egy román férfire az állatkertben, mégis ellene indul eljárás

2023. augusztus 30., szerda 13:52

Romániában egy tigris megharapott egy 46 éves férfit, egy Vaslui megyei állatkertben. A férfit kórházba szállították, és eljárást indítottak ellene amiért ittas állapotban provokálta az állatot.

Egy középkorú felnőtt férfi ittasan látogatta meg a barladi állatkertet Romániában, Vaslui megyében. A férfi elkezdte provokálni az állatkert egyik tigrisét azzal, hogy felmászott a ketrecére és úgy tett, mintha meg akarná rúgni. Az állat azonnal támadott, minek következtében a férfi bal bokája eltört, valamint egész bal lábán sérüléseket szerzett. Rögtön kórházba szállították – írja a maszol.ro.

A mentőkön kívül értesítették a Vaslui Megyei Rendőrfelügyelőség képviselőit is az esetről, akik már megkezdték a nyomozást az ügyben. A férfi ellen büntetőeljárást indítottak, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Bogdan Gheorghita rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint

az illető áthatolt a bengáli tigris ketrece körüli biztonsági sávon, felmászott a ketrecre, és bedugta a bal lábát a rácsok között, hogy megrúgja az állatot. A nőstény nagymacska elkapta a férfi lábát, karmait a bokájába mélyesztette, és lábon harapta.

A férfi nem volt egyedül, egy másik felnőtt és egy kiskorú társaságában látogatta az állatkertet, mégis az eset szemtanúi segítették le a rácsokról és hívták ki hozzá a mentőket. A mentőszolgálat Facebook-oldalán írt az esetről.

Rovatok