Index Vakbarát Hírportál

Rendőrt hívtak a magyar turistákra a horvát tengerparton

2023. augusztus 30., szerda 11:03

A Horvát Állatorvosi Intézet egy munkatársa értesítette a rendőrséget, miután arra lett figyelmes, hogy magyar turisták egy nagyon ritka és veszélyeztetett kagylófajtát emeltek ki a vízből. A sonkakagyló védett faj, aminek veszélyeztetik az életét azzal, ha megbolygatják, de erről a turisták nem tudtak.

Az állatorvosi intézet munkatársa, Angela Bradaric éppen azon a tengerparton búvárkodott, ahol a rongáló magyar turisták is tartózkodtak. Elmondása szerint, próbálta figyelmeztetni őket, hogy egy védett állatot piszkálnak, és meg fogják bírságolni őket, de ez a tény látszólag nem hatotta meg a turistákat, így a szakember felhívta a rendőrséget – írja a morski.hr.

A zadari rendőrség küldött a helyszínre egyenruhásokat, akik elrendezték az ügyet a turistákkal. A Vir szigetén nyaraló magyarok azt állították, fogalmuk sem volt, milyen állattal van dolguk, és hogy nem volna szabad zavarniuk. Kiderült,

a kagylófajta annyira ritka, hogy az Adriai-tengerben mindössze 26 példány van belőle.

A rendőri figyelmeztetést követően a magyarok visszavitték az állatot a vízbe. Azt nem tudni, hogy végül megbírságolták-e őket.

Rovatok