Index Vakbarát Hírportál

Ártatlannak vallotta magát Donald Trump

2023. augusztus 31., csütörtök 19:53

2020-as elnökválasztással összefüggő bűncselekmények ügyében Donald Trump volt amerikai elnök ártatlannak vallotta magát.

A csütörtökön ismertetett bírósági iratokból kiderült, hogy Donald Trump a Georgia államban ellene felhozott vádakban ártatlannak vallotta magát – írja az MTI.

A volt elnöknek jövő szerdán Atlantában a hivatalos nyilatkozattétel után nem kell személyesen megjelennie a bíróságon, ahol a bíró eredetileg hivatalosan ismertette volna vele a Georgia államban felhozott vádakat.

Mint ahogy arról az Index is beszámolt, Donald Trumpot múlt csütörtökön Atlantában, a Fulton megyei börtönben nyilvántartásba vették, de 200 ezer dollár óvadék ellenében szabadon távozhatott. Összesen 41 pontban emeltek vádat ellene és 18 társa ellen. Azzal vádolták őket, hogy megpróbálták megdönteni a 2020-as elnökválasztás eredményét Georgiában.

A demokrata párti ügyész azt kérte a bírótól, hogy október 23-ra tűzze ki az első tárgyalási időpontot, amit Donald Trump ügyvédei túl korainak tartottak, valamint a jogi szakértők is kétségüket fejezték ki aziránt, hogy szűk két hónap alatt előkészíthető-e tárgyalásra az ügy.

Rovatok