Index Vakbarát Hírportál

Megöltek egy rendőrnőt a nyílt utcán Franciaországban

2023. szeptember 1., péntek 18:58

Franciaországban az ország keleti részén egy hegyi faluban a nyílt utcán csütörtökön megöltek egy szolgálaton kívüli rendőrnőt. A gyanúsított a nő volt férje, aki ellen személy elleni erőszak, zaklatás és fenyegetés miatt korábban többször is indult eljárás. Másnap a férfit elfogták és letartóztatták.

Franciaországban Savoie megyében csütörtökön gyilkosság történt a nyílt utcán – írja az MTI. Az áldozat egy 42 éves szolgálaton kívüli rendőrnő, aki épp bölcsődébe vitte az egyik gyerekét.

A gyilkosságot a nő volt férje követhette el, aki feltételezhetően egy bozótvágó késsel ölte meg a volt feleséget. A férfi elmenekült a helyszínről.

A 61 éves volt férj ellen személy elleni erőszak, zaklatás és fenyegetés miatt korábban többször is indult eljárás.

2020-ban elítélték, amiért nem tartotta tiszteletben a távoltartási határozatot. A nő a közelmúltban feljelentést tett, mert volt férje nem fizette a gyerekek utáni tartásdíjat. A férfit pénteken őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást.

Nagyon meg vagyunk döbbenve

– mondta Fabrice Galatioto, az Unité SGP-Police szakszervezet délkeleti zónájának főtitkára. Elmondása szerint a megölt rendőrnő többek között családon belüli erőszakkal kapcsolatos panaszokkal és esetekkel foglalkozott.

Segített megvédeni a társadalmat, és végül ő maga is áldozattá vált

– tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Franciaországban 2021-ben 20 százalékkal emelkedett a párkapcsolati erőszak következtében meghalt nők száma az előző évhez képest.

Rovatok