Index Vakbarát Hírportál

Franciaország be akarja tiltani az eldobható e-cigarettákat

2023. szeptember 3., vasárnap 15:25

Élisabeth Borne francia miniszterelnök vasárnap beszélt arról, hogy Franciaország az eldobható e-cigaretták betiltását tervezi, mivel szeretnék visszaszorítani a dohány- és nikotinfüggőséget.

Franciaországban be akarják tiltani az eldobható elektromos cigarettákat. Ezt Élisabeth Borne francia miniszterelnök jelentette be az RTL rádiócsatorna vasárnapi műsorában – írja az MTI.

Borne hangsúlyozta, hogy nagyon fontos közegészségügyi kérdésről van szó, és hogy a francia kormány országos dohányzásellenes program létrehozásán dolgozik.

A cigaretták és más dohánytermékek fogyasztása következtében évente 75 ezer ember hal meg Franciaországban.

A francia kormányfő azt is elmondta, hogy az úgynevezett füstmentes elektromos cigaretták használata olyan szokásokat alakíthat ki a fiatalok körében, amelyek dohány- és nikotinfüggőséghez vezethetnek.

Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a francia kabinet nem tervezi a dohánytermékek adókulcsának további emelését jövőre, miután idén már meghozták ezt a döntést.

Emmanuel Macron francia elnök 2021-ben tervet mutatott be a franciaországi dohányzás és az alkoholfogyasztás csökkentése érdekében. Azt ígérte, hogy megnövelik a füstmentes helyiségek és mindazon létesítmények számát, ahol tilos lesz a dohányzás, illetve 2030-ig minden 20 évesnél fiatalabb franciát leszoktatnak a dohányzásról.

Rovatok