Index Vakbarát Hírportál

Gyermekmentes járatokat indít egy európai légitársaság

2023. szeptember 3., vasárnap 18:20

Egy török légitársaság gyerekmentes osztályt alakít ki novembertől néhány repülőjáratán. A Corendon Airlines feláras szolgáltatással szeretne „nyugodt és pihentető repülést” biztosítani a felnőtteknek.

A török Corendon légitársaság gyermekmentes járatokat indít november 3-tól Amszterdam és Curacao között – közölte a Daily Mail.

Az Airbus A350-es felnőtteknek fenntartott járatán 93 normál és 102 gyermekmentes ülés lesz. A függönyökkel és falakkal elválasztott részekre csecsemők és gyerekek nem mehetnek majd be. A helyek 45 eurós kezdőártól (körülbelül 17 ezer forint) lesznek elérhetőek. 

A légitársaság érvelése szerint a gyerekmentes zónákkal szeretnének nyugodt és pihentető repülést biztosítani a felnőtteknek. 

Hozzátették, hogy az új szolgáltatás kedvező a gyerekes szülőknek is, akiknek így már nem kell utastársaik reakcióitól tartaniuk, ha sírósabb vagy mozgékonyabb babával utaznak. 

Atilay Uslu, a Corendon alapítója kiemelte, fontos számukra, hogy megfeleljenek a különböző ügyfelek különböző igényeinek. 

Rovatok