Index Vakbarát Hírportál

Fidesz EP-képviselőcsoport: az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya

2023. szeptember 4., hétfő 19:51

„Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa: az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

A képviselőcsoport emlékeztetett: az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttsége május közepén járt Magyarországon, a látogatásról készült jelentést a szakbizottság hétfői ülésén mutatták be – írja az MTI.

Szavaik szerint „az úgynevezett tényfeltáró küldöttség” látogatásának célja volt megvizsgálni Magyarországnak az uniós források „politikai nyomásgyakorlási okokból történő brüsszeli blokkolásának megszüntetése érdekében tett előrelépéseit”.

A küldöttségben többségben lévő baloldali képviselőktől megszokott politikai vádaskodásokat is tartalmazó jelentés szövege egyértelműen elismeri a magyarországi korrupcióellenes- és igazságszolgáltatási reformok pozitív eredményeit

– közölték. „A jelentés az előírt feltételek teljesítéséről számol be” – tették hozzá.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: a budapesti látogatásról készült munkadokumentum „komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően”, annak ellenére, hogy a küldöttségben – mint írták – csak baloldali EP-képviselők vettek részt, és a szakbizottság alapvetően elfogult álláspontot képviselt eddig ezekben a kérdésekben.

Megjelenik ez a mostani jelentés szövegében is a jól ismert baloldali politikai vádaskodások mantraszerű ismétlésével

– emelték ki.

A jelentés lényeges megállapításai alapján világossá válik: már nincsen olyan kérdés, mely gátolná az uniós források felszabadítását.

Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, hogy az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya

– tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Rovatok