Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas áradások sújtják Spanyolországot

2023. szeptember 4., hétfő 07:56

Heves esőzések tomboltak Spanyolországban egész hétvégén. Vasárnapra már annyi csapadék hullott Madrid, Toledo és Cádiz térségében, hogy óriási árvíz öntötte el az utcákat. Továbbra is vörös riasztás van érvényben mindhárom régióban az abnormális mennyiségű eső miatt.

A spanyol fővárosban majdnem kétszáz riasztást kaptak a tűzoltók. A brutális mennyiségű eső a „Dana vihar” miatt esett és leginkább a tengerparti régiókban csapott le – írja a BBC.

Azt tanácsolták a spanyol lakosságnak, ha tehetik, halasszák el betervezett utazásaikat a tengerparti és az északkeleti régiókba, ahol

az elmúlt 24 órában 215 liter eső esett négyzetméterenként. 

A Dana vihar miatt törmelék és sár csúszott a spanyol utakra, így sok jármű nehezen tudott közlekedni az erősen elöntött területeken. Továbbá Spanyolország-szerte leállították a vonatközlekedést, és a sofőröket arra figyelmeztették, hogy kerüljenek el bizonyos elárasztott utakat az erősen elöntött területeken.

A hétvégi apokaliptikus időjárás eseményeit, Spanyolországban és Dél-Európa nagy részén együttvéve, perzselően forró nyári idő követi.

A hatalmas esőzések miatt a vasárnap estére tervezett Atlético Madrid–Sevilla spanyol bajnoki mérkőzést is el kellett halasztani.

Rovatok