Index Vakbarát Hírportál

Átnevezhetik Indiát, egy meghívóból derült ki

2023. szeptember 5., kedd 13:37

Jairam Ramesh, a Kongresszus vezetője kedden azt állította, hogy a Rashtrapati Bhawanban megrendezett G20-csúcstalálkozó vacsorájára szóló meghívókon „India elnöke” helyett „Bharat elnöke” állt.

„A szokásos »India elnöke« helyett »Bharat elnöke« névvel küldött meghívót a szeptember 9-i G20-as vacsorára” – írta Jairam Ramesh, a Kongresszus főtitkára az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében. Azt írta:

Mostantól az alkotmány 1. cikke így szólhat: Bharat, ami korábban India volt, államok uniója lesz. De most még ezt az »államok unióját« is támadás éri.

A G20-ak csúcstalálkozóját szeptember 9. és 10. között tartják a nemzeti fővárosban India elnöksége alatt, és a világ számos államfője, köztük Joe Biden amerikai elnök is részt vesz az eseményen.

Az India Today beszámolója szerint a kongresszusi vezető azt mondta: „Narendra Modi továbbra is folytathatja a történelem elferdítését és India megosztását, ami Bharat, az az államok uniója. De minket nem fog elriasztani.”

„Végül is mi a célja az INDIA-pártoknak? Ez a BHARAT – a harmónia, a barátság, a megbékélés és a bizalom megteremtése” – tette hozzá Ramesh.

Rovatok