Index Vakbarát Hírportál

Markológéppel esett neki két építőmunkás a kínai nagy falnak

2023. szeptember 5., kedd 15:25

Súlyosan megrongálta a kínai nagy falat két építőmunkás. A mostanra őrizetbe vett 38 éves férfi és 55 éves nő által okozott kár visszafordíthatatlan.

Két építőmunkás súlyosan megrongálta a kínai nagy falat – adta hírül a BBC. A hatóságokat augusztus 24-én riasztották, azóta pedig több részlet is napvilágot látott az esetről.

Mint kiderült, a közeli építkezésen dolgozó 38 éves férfi és 55 éves nő azért esett neki markológéppel a fal Youyu megyében található szakaszának, hogy rövidebb úton jussanak el a munkálatok helyszínére.

A lap szerint a rongálók egy már meglévő lyukat szélesítettek ki céljuk elérése érdekében. A történtek után mindkettejüket őrizetbe vették, az ügyben jelenleg is nyomozás folyik, de az már biztos, hogy a kár visszafordíthatatlan.

Mint ismert, a kínai nagy fal 1987 óta a világörökség része, és távolról sem ez az első alkalom, hogy kárt tesznek benne. A Bejing Times 2016-os jelentése szerint a fal több mint 30 százaléka teljesen eltűnt, és csak körülbelül 8 százalékát őrzik megfelelően.

Rovatok