Index Vakbarát Hírportál

A maffia drogközpontjára csaptak le a rendőrök Olaszországban

2023. szeptember 5., kedd 13:20

Kedd reggel az olasz hatóságok Caivanóban a Camorra bűnszervezet egyik drogközpontjában hajtottak végre rendőrségi akciót. Kábítószert, fegyvereket és készpénzt foglaltak le.

Az olasz Caivanót a nápolyi szervezett bűnözést irányító Camorra egyik drogpiacaként tartják számon. Augusztusban vált ismertté a település neve, miután a hatóságok nyilvánosságra hozták, hogy fiatalkorúak egy csoportja bántalmazott és megerőszakolt egy 10 és egy 12 éves kislányt. A csoport két tagjának apja a Camorra ismert embere – írja az MTI.

Kedden reggel több mint négyszáz rendőrt vetettek be egy hatósági akcióban Caivanóban, a Camorra egyik drogközpontjában, ahol kábítószert, fegyvereket és készpénzt foglaltak le.

A Nagy Hatás fedőnevű akcióban átfésülték Caivano utcáit és épületeit. A hatósági fellépésben részt vettek a csendőrség és a pénzügyőrség emberei is. Helikoptereket és drogkereső kutyákat is bevetettek.

A rendőrség közlése szerint az egyik rejtekhelyen több mint harmincezer euró készpénzt, fegyvereket, lőszereket, valamint kábítószeradagokat foglaltak le.

A keddi akcióval egy időben Matteo Piantedosi belügyminiszter azt hangoztatta, hogy a kormány az ország egész területén biztosítani kívánja a biztonságot és törvényességet. Hozzátette, hogy hasonló hatósági akcióval kívánják garantálni a biztonságot a városok pályaudvarainál is.

Rovatok