Index Vakbarát Hírportál

Belehalt egy TikTok-kihívásba a fiatal fiú

2023. szeptember 5., kedd 13:46

Harris Wolobah, egy massachusettsi 14 éves fiú belehalt a „One Chip Challenge” elnevezésű TikTok-kihívásba, amelynek lényege, hogy egy rendkívül csípős paprikával fűszerezett tortillachipset kell megenni.

Szeptember 1-jén Harris Wolobah, egy massachusettsi tizedik osztályos fiú megevett egy nagyon fűszeres chipset a „One Chip Challenge” elnevezésű TikTok-kihívás miatt. A fiú gyomorfájásra panaszkodott, de később jobban érezte magát, viszont miután hazament, elájult – írja a The Sun.

Mentőt hívtak hozzá, de a fiú már nem reagált, és nem is lélegzett. Később a massachusettsi rendőrség megerősítette, hogy Harris szeptember 1-jén otthonában halt meg a rendőrség és a mentősök jelenlétében.

Míg Harris halála az első bejelentett haláleset a chips elfogyasztása után, korábban már sok más gyereknek szüksége volt orvosi ellátásra, miután elfogyasztotta a rendkívül csípős chipset.

Harris egy fény volt, aki jelenlétével beragyogta a szobát. Intelligens és hihetetlenül tehetséges fiatalember volt, aki imádta a videójátékokat és a kosárlabdát!

– írta a fiú családja.

A Paqui cég által gyártott chipset Carolina Reaper és Naga Viper paprikából, a világ két legcsípősebb paprikájából készítették. A #onechipchallenege hashtag a TikTokon hétfőn több mint kétmilliárd megtekintésnél járt.

A Paqui honlapján egy figyelmeztetés olvasható, miszerint a chipset felnőtteknek szánták, és gyermekek elől elzárva kell tartani. A vállalat arra kérte a lakosságot, hogy forduljanak orvoshoz, ha légzési nehézséget, ájulást vagy hosszan tartó hányingert tapasztalnak.

Rovatok