Index Vakbarát Hírportál

Megszökött a börtönből a feltételezett terrorista, óriási hajtóvadászat indult Londonban

2023. szeptember 6., szerda 19:49

A brit rendőrség hajtóvadászatot indított, miután helyi idő szerint szerda reggel megszökött egy veszélyes rab a wandsworthi börtönből Londonban.

Daniel Abed Khalife a brit főváros délnyugati részén fekvő Wandsworth börtönéből tűnt el brit idő szerint nem sokkal reggel 8 óra előtt. A terrorizmussal vádolt férfi a bírósági tárgyalására várt a szökése előtt – írja a CNN.

Khalife egy katona, akit a PA Media hírügynökség szerint azzal vádolnak, hogy hamis bombákat helyezett el egy katonai bázison.

„A rendőrség sürgős felhívást intéz a nyilvánossághoz, hogy segítsen felkutatni egy 21 éves férfit, aki megszökött a börtönből” – áll a hatóság közleményében.

A londoni rendőrség közlése szerint Khalife a szökésekor fehér pólót, piros-fehér kockás nadrágot és barna acélbetétes bakancsot viselt.

A rendőrség úgy véli, hogy a férfi jelenleg London környékén tartózkodik, de nem tartják kizártnak azt sem, hogy már sikerült eltávolodnia a fővárostól.

„Nincs okunk feltételezni, hogy Khalife veszélyt jelent a szélesebb nyilvánosságra nézve, de azt tanácsoljuk, hogy ha mégis látják őt, ne közelítsék meg, és azonnal hívják a segélyhívó számát” – Dominic Murphy parancsnok, a Met Terrorelhárítási Parancsnokságának vezetője.

A repülőtereket arra kérték, hogy további biztonsági intézkedéseket hajtsanak végre, ami miatt késésekről számoltak be az Egyesült Királyságban, többek között a Heathrow repülőtéren és Manchesterben – számolt be a BBC.

Nagy-Britanniában ritkán a börtönszökések. A brit kormány adatai azt mutatják, hogy tavaly és tavalyelőtt Anglia és Wales-szerte mindössze egy szökés történt, az azt megelőző időszakban egy sem, és az azt megelőző években is csak egy maroknyi.

Rovatok