Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy Pókember módjára szökik meg egy gyilkos a börtönből

2023. szeptember 7., csütörtök 18:54

A 34 éves Danelo Cavalcante augusztus 31. óta szökésben van, amikor is megszökött a Chester megyei börtönből. A most nyilvánosságra hozott felvételek pedig megmutatják, hogy a veszélyes gyilkos hogyan mászott fel a falon, hogy megszökjön egy pennsylvaniai börtönből.

Szökési útvonala során ugyanazokat a falakat mászta meg, amelyeket egy másik rab is megmászott az év elején, hogy megszökjön. A tisztviselők szerint az előző szökés után drótot szereltek fel, de az nyilvánvalóan nem volt hatékony – írja a BBC.

Cavalcantét a múlt hónapban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták, mert 2021 áprilisában brutálisan megkéselte volt barátnőjét, két kisgyermeke szeme láttára. 

Múlt heti szökése címlapokra került szülőhazájában, Brazíliában, ahol egy másik, 2017-es gyilkosság miatt is körözik. A videón látható, ahogy rákapaszkodott egy falra, át a szögesdróton, majd kezeit az egyik falra, lábait pedig egy másik falra rakta, hogy mászni tudjon.

Miután felért a tetőre, mindkét rab le tudott mászni egy létrán a börtön egy kevésbé védett részébe. A hajtóvadászatot vezető nyomozók szerdán közölték, hogy az elmúlt napokban többször is észlelték a férfit, és kiterjesztették a keresési területet. 

HÉTFŐN A rendőrök HELIKOPTEREKKEL ÉS JÁRŐRKOCSIKKAL KEZDTÉK SUGÁROZNI A CAVALCANTE BRAZÍLIAI ÉDESANYJA ÁLTAL FELVETT HANGÜZENETET, AMELYBEN FELSZÓLÍTJA ŐT, HOGY ADJA MEG MAGÁT.

Az elfogásához vezető információkért még pénzjutalmat is felajánlottak, de egyelőre nem sikerült kézre keríteni. 

Rovatok