Index Vakbarát Hírportál

Megelégelte a klímaaktivisták tiltakozását a német férfi, ezért megverte őket

2023. szeptember 7., csütörtök 19:10

Klímaaktivisták újabb akciót hajtottak végre a németországi Mannheimben, ahol eltorlaszoltak egy utat. Azonban egy autós ezt rossz néven vette, így kiszállt és megtámadta az aktivistákat.

A támadás szerda este 8 óra körül történt a B 36-os úton. A Letzte Generation (Utolsó Generáció) nevezetű szervezet több aktivistája egyfajta tiltakozásként leült az úton, eltorlaszolva azt – közölte a Bild

Az interneten közzétett videón látható, mi történt ezután: a dugó mögül egy támadó a klímaaktivisták felé rohan. Megragadja az egyik tüntetőt a hátizsákjánál fogva, és az út szélére dobja.

Az erőszakos támadó megrúg egy másik klímaaktivistát. Aztán egy ütést is mér rá. Végül megrúg egy másik tiltakozót fejbe vágott.

A mannheimi rendőrség is látta a videót, és nyomoz az ügyben.

„Ez elszomorít és sokkol minket. Folytatjuk békés tiltakozásunkat a szövetségi kormány alkotmányellenes, a klímapokol felé tartó irányvonala ellen” – fogalmazott Aimée van Baalen, az Utolsó Generáció csoport szóvivője.

A fenti mellett egy másik mannheimi videó is foglalkoztatja a rendőrséget. Ezen egy rendőr látható, amint egy klímaváltozás elleni aktivista fejére nagy mennyiségű olajat önt.

Ralf Kusterer, a baden-württembergi rendőrszakszervezet regionális elnöke szerint a sok klímatüntetés miatt egyre nagyobb a nyomás a rendőrökön: „Ugyanakkor természetesen megértem, ha egyik-másik kolléga elveszti a fejét”.

A rendőrség tájékoztatása szerint vizsgálják, hogy a rendőr, aki leöntötte az olajjal a nőt, büntetőjogi és fegyelmi következményekkel kell-e számolnia.

Rovatok