Index Vakbarát Hírportál

Rémálommá vált egy nő élete, miután betont fecskendeztek az arcába

2023. szeptember 7., csütörtök 18:54

Olcsó, ellenőrizetlen helyen kért plasztikai beavatkozást az Egyesült államokban Rajee Narinesingh, akinek szilikon helyett betont fecskendeztek az arcába. Az eltorzult kinézetű asszonyon egy elismert plasztikai sebész segített. Az orvos élete legvadabb esetként idézte fel a történteket.

Terry Dubrow amerikai plasztikai sebész Daily Starnak beszélt az eddigi legdurvább esetről, amivel eddigi pályafutása alatt találkozott. Az egyik páciensének betont fecskendeztek az arcába, amit egy fűrésszel kellett eltávolítania. 

Az orvos felidézte, hogy Rajee Narinesingh egy ellenőrizetlen, olcsó helyen vette igénybe a plasztikai beavatkozást, ahol szinte bármit az ember bőre alá fecskendeznek. A szilikont legtöbbször vízvezetékszerelő boltokból szerzik be,

így fordulhatott elő, hogy páciense arcából szó szerint betontömbök türemkedtek ki. 

A helyreállító beavatkozás túl kockázatos volt, ezért szinte minden orvos elutasította az asszonyt, beleértve Terry Dubrowot is, akinek később eszébe jutott egy ötlet. A sebész közel 10 hónapig gondolkodott a megoldáson, majd eszébe jutott, hogy a betondarabokat ortopédiai eszközökkel távolítja el. 

A legnagyobb kihívást az jelentette az orvosnak, hogy úgy végezze el a beavatkozást, hogy az idegek ne károsodjanak.

Terry szerint a végeredmény lenyűgöző volt, miután sikerült a lehető legtöbb betont eltávolítania az asszony arcából.

Rovatok