Index Vakbarát Hírportál

Tortát nyomtak a Ryanair-vezér arcába Brüsszelben

2023. szeptember 7., csütörtök 15:37

A légitársaság Twitter-oldalán arról számolt be, hogy meleg fogadtatásban részesítették a vezérigazgatóját, Micheal O'Learyt.

Váratlan meglepetésben részesült Michael O'Leary, az ír fapados légitársaság, a Ryanair vezérigazgatója, aki szeptember 7-én Brüsszelbe érkezett.

Két klímaaktivista ugyanis két krémes pitét is O'Leary arcába vágott az Európai Bizottság épülete előtt.

A The Guardian tudósítása szerint az egyik klímaaktivista mutatvány közben azt mondta, üdvözlik Belgiumban, míg a másik arra szólította fel a vezérigazgatót, hogy hagyjanak fel a károsanyag-kibocsátással.

A meleg fogadtatásról a Ryanair Twitter-oldala is beszámolt, méghozzá három posztban is. Az elsőben arról számoltak be, hogy O'Leary „meleg fogadtatásban részesült” a belga fővárosban, ami mellett megjegyezték, hogy a Ryanair a téli időszakban hét új járatot is indít, amit az utasaik tortával ünnepeltek.

Egy másikban posztban arról írtak, hogy a két krémes pite árából akár repülőjegyet is vehetett volna a két klímaaktivista. Az utolsóban pedig gúnyosan azt kifogásolják, hogy a sütemények alapja szójából volt, ami nem olyan jó, mint az igazi.

O'Leary a két krémes pite után nevetett az egészen és asszisztensét arra kérte, tisztíttassa ki az öltönyét. Az esetről egyébként videó is készült:

O'Leary egyébként azért érkezett a belga fővárosba, hogy az új járatok mellett átadja az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek azt az általuk gyűjtött petíciót, miszerint a repülőgépek akkor is átrepülhessenek egy ország felett, ha a helyi légiirányítók sztrájkolnak – a gyűjtésbe még azután kezdett a Ryanair, hogy Franciaországban idén több ízben is sztrájkoltak a légiirányítók, ami többek között az ír fapados légitársaság olyan járatára is hatássol volt, aminek úticélja nem Franciaország volt.

A krémes pités akcióra egyébként akkor került sor, amikor a légitársaság belga pilótái bejelentették, hogy szeptember 14-én és 15-én sztrájkolni fognak az alacsony fizetésük és a rossz munkakörülmények miatt – ez lesz a negyedik leállásuk az elmúlt két hónapban.

Rovatok