Index Vakbarát Hírportál

Ragasztószalaggal hallgattatta el a gyereket, majd betegszabadságra menekült egy zágrábi óvónő

2023. szeptember 7., csütörtök 14:09

Szörnyű eset történt néhány napja Horvátországban. Egy zágrábi óvodában, az egyik óvónő ragasztószalaggal tapasztotta be egy kisgyermek száját. A kisfiú édesapja rögtön felvette a kapcsolatot a helyi sajtóval, majd egy másik kisgyermek édesanyja is alátámasztotta a hírt.

Az óvónőt azonnal feljelentette a kisfiú gondviselője, minek következtében az intézmény igazgatója behívta, hogy megbeszélhessék a történteket, mivel a belső vizsgálatban is megállapították, hogy valóban leragasztotta kisfia száját a pedagógus. 

Az esetet és annak kivizsgálását követően az óvónő betegszabadságra ment

– írja a Magyar Szó.

A vizsgáltat eredményeként az intézmény mégis úgy határozott, hogy visszaengedi dolgozni az óvónőt. A szülők többsége nem örült ennek a döntésnek. Egyikük úgy fogalmazott,

nem szeretném, hogy ez az illető vigyázzon a gyerekemre.

Az egyik szülő elmondta, hogy az óvónő kezdettől fogva nagyon szűkszavú volt, és nem volt kifejezetten empatikus. Visszaemlékeztek egy olyan esetre is, amikor megkötözte egy szerinte engedetlen gyermek kezét.

Zágráb önkormányzata úgy reagált az esetre, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy az ilyesféle magatartás többet ne fordulhasson elő.

Az óvónő visszatérésének időpontjáról nem osztottak meg információkat. 

Rovatok