Index Vakbarát Hírportál

Átmenetileg leáll a gyártás a világhírű autómárka üzemében

2023. szeptember 8., péntek 13:33

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Škoda Auto járműgyártó pénteken közölte, hogy csehországi kvasinyi üzemében legalább egy hétre leállítja a gyártást szeptember 11-étől alkatrészhiány miatt.

A vállalat azt sem zárja ki, hogy a gyártás korlátozására kényszerülnek Mlada Boleslavban, a Škoda fő gyártóbázisán is az egész Volkswagen-csoportot érintő alkatrészhiány miatt, amelyet a belső égésű motorok alkatrészeinek szlovén beszállítójánál árvíz miatt kialakult problémák okoztak.

A Toyota csehországi összeszerelő üzemében augusztus 22. óta tart a leállás, amely legalább szeptember közepéig elhúzódik egy cseh beszállítónál keletkezett tűz miatt – közölte a CTK hírügynökség csütörtökön – adta hírül az MTI.

A kvasinyi üzem történelme az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor az első kétajtós, négyüléses JAWA 700 autó karosszériája itt készült el. A második világégés után Kvasiny összeolvadt a mladá boleslavi autógyárral.

Napjainkban a Škoda Superb, illetve a márka két SUV-modellje, a Karoq és a Kodiaq gördül le az ottani gyártósorról, olvasható a skoda.hu oldalon.

Rovatok