Index Vakbarát Hírportál

Elmosta a víz Görögországot, nő a halálos áldozatok száma

2023. szeptember 10., vasárnap 21:19

Tizennégyre emelkedett a görögországi árvizek ismert halálos áldozatainak száma – közölte vasárnap az ERT közszolgálati televízió a tűzoltóságra és a rendőrségre hivatkozva. Pénteken még tíz halottról lehetett tudni.

A mentőegységek mindeddig nem tudtak elérni Görögország központi részén minden olyan települést, amelyet az ár elvágott a külvilágtól. Hivatalos adatok szerint három embert tartanak nyilván eltűntként, köztük egy osztrák házaspárt.

Mindemellett napról napra növekszik a járványok kitörésének veszélye. A vidéki területeken sok az elpusztult jószág és háziállat. A helyi sajtó beszámolója szerint már most jelentősen megnőtt a szúnyogok száma az árvíz sújtotta régióban. Az embereket felszólították, hogy csak biztonságosnak számító forrásból származó ivóvizet, így például palackozott vizet fogyasszanak.

Járványveszély áll fenn

– hangsúlyozta egy járványügyi szakember a Szkai hírtelevíziónak nyilatkozva.

Hatósági adatok szerint több mint 73 ezer hektár terület áll víz alatt. A komoly károkra, illetve az elmosott utak miatt előállt közlekedési káoszra tekintettel Görögország árvíz sújtotta régiójában elhalasztják a hétfői iskolakezdést.

Rovatok