Index Vakbarát Hírportál

Dobozba helyezték, majd magára hagyták a csecsemőt Kassánál

2023. szeptember 12., kedd 12:18

A szlovákiai Bezőn, Kassa közelében egy buszmegállóban hagytak magára egy csecsemőt egy papírdobozban, amit egy arra járó vett észre. Az illető egyből értesítette a hatóságokat.

A mentők pillanatokon belül a helyszínre érkeztek, miután a járókelő értesítette őket arról, hogy egy csecsemőt talált egy bezői buszmegállóban, papírdobozba helyezve. A mentők megvizsgálták a kisfiút, majd stabil állapotban kórházba vitték – írja az Újszó.

A hatóságok azt is megállapították,

a kisbaba legfeljebb kétnapos lehetett,

így valószínű, hogy nem sokkal születése után hagyhatták magára. A rendőrség vizsgálata még mindig zajlik, a község kamerafelvételeit elemzik. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok