Index Vakbarát Hírportál

Több mint kétmillió liter vörösbor folyt végig egy portugál városon

2023. szeptember 13., szerda 07:08

Vörösborfolyó árasztotta el a portugál Sao Lorenco do Bairro kisváros utcáját, miután vasárnap felrobbant egy szeszfőzde két tartálya.

Felrobbant a Destilaria Levira nevű szeszgyártó cég két tartálya szeptember 10-én a portugál Sao Lorenco do Bairro kisvárosban – közölte a LadBible.

A baleset miatt több mint kétmillió liter vörösbor hömpölygött az utcákon. Bár személyi sérülés nem történt, a szeszfőzde közelében lévő ház pincéjét teljesen elöntötte az alkohol. A legnagyobb kár egy közeli szántóföldön keletkezett. 

A környezetvédelmi hatóság a tűzoltókat is riasztotta, akik sikeresen megfékezték, hogy a nagy mennyiségű vörösbor a Certima folyóba kerüljön. A baleset pontos okait még vizsgálják az illetékes hatóságok.

A Levira szeszfőzde szóvivője egy nyilatkozatban kért elnézést a történtekért. Kiemelték, hogy a károk helyreállításával kapcsolatos költségekért teljes felelősséget vállalnak. 

Voltak, akik lenyűgöző látványként idézték fel a történteket és egyenesen a „mennyország kapujához” hasonlították. A Redditen több felhasználó is azt tanácsolta a helyieknek, hogy „feküdjenek le és nyissák ki a szájukat”. 

Rovatok