Index Vakbarát Hírportál

A szlovák elnök rágalmazási pert indított Orbán Viktor szövetségese ellen

2023. szeptember 13., szerda 19:20

Rágalmazási pert indított Zuzana Caputová Robert Fico ellen, amiért a korábbi miniszterelnök állítólag folyamatos hazugságokat terjeszt róla. Tavasszal már jelezte, hogy jogi útra tereli az ügyet, akkor ő és hozzátartozói kaptak halálos fenyegetéseket.

Zuzana Caputová szlovák államfő rágalmazási pert indított jó hírneve megvédése érdekében Robert Fico korábbi miniszterelnök ellen, amit azzal indokolt, hogy a korábbi kormányfő folyamatosan hazugságokat terjeszt róla – írja a 24.hu a CTK cseh hírügynökségre hivatkozva.

A cseh hírügynökség szerint Fico régóta állítja, hogy a szlovák elnök amerikai kém, aki a pozsonyi–amerikai nagykövetségtől kap utasításokat, illetve összekapcsolta az elnököt Soros György magyar származású amerikai befektető és tőzsdespekuláns tevékenységével.

A szlovák köztársasági elnök hivatali közleményt adott ki, amelyben azt írja:

Az államfő tisztában van vele, hogy közszereplőként az élesebb bírálatokat is köteles eltűrni. Azonban nem köteles tűrni a fokozódó nyilvános zaklatást és a teljesen alaptalan rágalmakat, amelyek szerint alkotmány- és törvénysértést követ el, illetve hogy egy másik országot szolgálna

– idézi a portál.

Caputová tavasszal már jelezte, hogy jogi keresetet fog benyújtani Orbán Viktor szövetségese ellen, miután a szlovák elnök és annak családtagjai halálos fenyegetéseket kaptak.

Rovatok