Index Vakbarát Hírportál

Fiatal nő halálával viccelődött egy rendőr Seattle-ben, nyomozás indult a történtek miatt

2023. szeptember 14., csütörtök 18:03

Seattle-ben nyomozás folyik egy testkamerás felvétel miatt, amelyen egy rendőr viccelődik azon, hogy egy rendőrautó elgázolt és megölt egy fiatal nőt.

A 23 éves Jaahnavi Kandulát, a Northeastern Egyetem seattle-i kampuszának végzős hallgatóját január 23-án egy rendőrautó elütötte és megölte, miközben átkelt az úton – írja a BBC.

A The Seattle Times a rendőrségi vizsgálati jelentésre hivatkozva azt írta:

az autót vezető rendőr 119 kilométer/órával haladt, és a fiatal lány teste több mint 30 métert repült.

Az esethez Daniel Auderer rendőrtisztet hívták, akinek a testkamerája rögzítette a hangfelvételt egy kollégájával folytatott telefonbeszélgetésről.

A felvételen hallható, amint a rendőr azt sugallja, hogy az indiai diáklány élete „korlátozott értékű” volt, és a városnak „csak ki kellene állítania egy csekket”.

A seattle-i rendőrség hétfőn közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy a beszélgetést egy a rutinszerű munkafolyamatkor hallgatták meg. Később átadták az ügyet a rendőrségi visszaéléseket kivizsgáló ügynökségnek.

Az ügynökség vizsgálja, hogy milyen kontextusban hangzottak el a kijelentések, és hogy megsértették-e az irányelveket.

A Seattle-i Közösségi Rendőrségi Bizottság egy másik felügyeleti szerve „szívszorítónak és sokkolóan érzéketlennek” minősítette a testkamerás felvételeket.

Rovatok