Index Vakbarát Hírportál

Drasztikus lépést hoztak az egyik LMBTQ-társkeresőnél, többen is távoztak a személyzetből

2023. szeptember 14., csütörtök 21:24

Az amerikai Grindr LMBTQ-társkereső alkalmazás megszüntette a távmunkára vonatkozó irányelveket, és visszatérésre kötelezte az alkalmazottakat. Erre válaszul a személyzet közel fele távozott.

Augusztus elején a Grindr bejelentette, hogy véget vet a távmunkának, és a dolgozóknak választaniuk kell, vagy visszatérnek a hivatalba, de úgy, hogy vállalniuk kell egy esetleges költözést, mivel más és más városokban lesz a központi csapatuk, vagy végkielégítéssel felmondanak – írja a CNN.

A 178 dolgozó közül körülbelül 80-nak távoznia kellett augusztus 31-én, mert nem tudták vállalni, hogy New Yorkba, Chicagóba, Los Angelesbe, San Franciscóba és Washingtonba költöznek.

Az Amerikai Kommunikációs Dolgozók Szervezete (CWA) szerint a munkába való visszatérési politika megtorló jellegű volt, és válasz a vállalat szakszervezeti törekvésére, ugyanis mindössze két héttel a Grindr távmunka-politikájának megváltoztatása előtt az alkalmazottak többsége szakszervezet megalakítását kérte.

Végül nem ez történt, hanem új szabályzatot hoztak, ami megköveteli a személyzet áthelyezését vagy kilépését. A szakszervezet tisztességtelen munkavégzési gyakorlat miatt vádat emelt a Grindr ellen.

A cég tagadja a vádakat, ám ez a viszály fókuszba emelte a munkaadók és a munkavállalók között a hivatalba való visszatérés politikájával kapcsolatos feszültségeket, amik a koronavírus-járvány lecsengése óta tartanak.

Az irodai munkára való visszaállás ugyanis nem segít a munkavállalók megtartásában. Múlt hónapban az Amazonnál is voltak gondok, a dolgozók nem értettek egyet a cég politikájával, amely szerint heti három napot kellene az irodából dolgozni.

A Meta szintén három benti napra esküszik, és ellenőrzik az alkalmazottakat, akik fegyelmit is kaphatnak, ha nem jelennek meg az elvárt napokon.

Rovatok