Index Vakbarát Hírportál

Eltévedt és megsérült egy magyar turista a horvát hegyekben

2023. szeptember 15., péntek 13:20

A közép-dalmáciai horvát hegyimentő-szolgálat (HGSS) csütörtökön délután kapott bejelentést arról, hogy egy fiatal magyar állampolgár eltévedt a Biokovo-hegységben, és megsérült – írja az MTI az Index horvát hírportálra és a HGSS közösségi oldalára hivatkozva.

A helyszínre Splitből és Makarskából kiérkező szolgálat munkatársai megtalálták a könnyebben sérült férfit egy rendkívül nehezen megközelíthető terepen, egy sziklafolyosón.

Az akcióban 15 hegyimentő vett részt. A kihívásokkal teli és veszélyes körülmények miatt a mentőcsapat egy része Biokovón éjszakázott, reggel pedig további erők érkeztek a terepre.

A sérült férfi biztonságos leszállításához 550 méteres magasságkülönbséget kell leküzdeniük. A túrázó megfelelő felszerelés nélkül, papucsban indult útnak.

A HGSS ezért ismételten felhívta a figyelmet, hogy a látogatók legyenek óvatosak, viseljenek megfelelő felszerelést, és tájékozódjanak az aktuális körülményekről, mielőtt elindulnának a hegyekbe. A biztonság az első – írták közösségi oldalukon.

Rovatok