Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant és felrobbant az olasz légierő egyik gépe, amely megölt egy 5 éves kislányt

2023. szeptember 16., szombat 20:20

Lezuhant az olasz Frecce Tricolori akrobatikus légicsapat egyik repülőgépe szombaton Torino városa mellett egy gyakorlórepülés közben, egy gyermek meghalt – írja az ABC News az olasz médiára hivatkozva.

A repülőgép vagy annak részei a jelentések szerint egy családi autónak csapódtak, és megöltek egy 5 éves kislányt. Egy 9 éves gyermeket és a szüleit égési sérülésekkel ápolták az ANSA olasz hírügynökség szerint. A pilóta katapultált, állítólag ő is égési sérüléseket szenvedett.

Az X-re kikerült videók szerint kilenc repülőgép V alakban közlekedett, amikor az egyik ereszkedni kezdett, majd a földbe csapódott, hatalmas robbanást okozva. Földet érés előtt nem sokkal a pilótának sikerült katapultálnia, végül egy kerítéssel elkerített részen ért földet.

Az ABC News cikke szerint a baleset állítólag a torinói Caselle repülőtérről való felszállás után történt, az északi iparváros közelében. A pilóta állapotáról vagy a baleset okáról egyelőre nincsenek információk.

A Frecce Tricolori Olaszország első számú akrobata pilótacsapata, az olasz légierő része. Jellemzően nemzeti eseményekre hívják meg őket, ahol bonyolultabb akrobatamutatványokat hajtanak végre. Az alakulat vasárnap egy bemutatóra készült, amelyet az olasz légierő 100. évfordulójának alkalmából rendeztek meg.

1988-ban a Frecce Tricolori három repülőgépe összeütközött és a földre zuhant a németországi Ramstein légibázison tartott légi bemutatón, amelyen mintegy 300 ezer ember vett részt. A három pilóta és 67 földön tartózkodó ember meghalt, több száz ember pedig megsérült.

Rovatok