Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták „Krisztus katonáit”, amiért halálra kínoztak egy dél-koreai nőt

2023. szeptember 17., vasárnap 15:22

Hat embert tartóztattak le az Egyesült Államokban, akik magukat a „Krisztus katonái” nevezetű vallási csoport tagjaként azonosították, miután éheztettek és megvertek egy nőt, aki később meghalt. Az eset Georgia államban történt – jelentette a CNN.

Az áldozat egy 20-30 év körüli, 70 kilogramm körüli nő volt, akit kedd este találtak meg egy autó csomagtartójában, amely egy népszerű dél-koreai gyógyfürdő előtt parkolt Duluthban, Atlantától mintegy 40 kilométerre – közölte a Gwinnett megyei rendőrség közleményében (az amerikai népszámlálási hivatal adatai szerint Duluth lakosságának közel negyede ázsiai származású).

Az orvosszakértői hivatal szerint az alultápláltság is közrejátszhatott a nő halálában, de a pontos okot még vizsgálják. A nő vélhetően hetek óta éhezett, és többször is megverték. A nyomozók úgy vélik, hogy a nő idén nyáron költözött az Egyesült Államokba Dél-Koreából azzal a céllal, hogy csatlakozzon egy vallási szervezethez.

A CNN beszámolója szerint a nőt egy autóban találták meg, ahol nem sokkal korábban az egyik gyanúsított, Eric Hyun is feltűnt. A férfit egy családtagja vette fel a helyszíntől nem messze, de később Hyun arra kérte a rokonát, hogy menjen vissza az autóhoz, és hozzon el neki valamit.

Amikor családtagja megtalálta az autó csomagtartójában a nő holttestét, azonnal hívta a 911-et.

A rendőrség szerint „Krisztus katonái” haláláig verték és kínozták a nőt, de egyelőre nem sikerült megállapítani, mikor halhatott meg az áldozat. Hyun mellett a rendőrség a 26 éves Gawom Lee-t, a vele egykorú Joonho Lee-t, a 25 éves Hyunji Lee-t és a 22 éves Juoonhyum Lee-t gyanúsítja. Az egyik letartóztatott személy egy 15 éves fiú. 

A rendőrség szerint mindannyiukkal szemben vádat emeltek gyilkosság, jogtalan fogva tartás, bizonyítékkal való visszaélés és a halál eltitkolása miatt. A hatóságok szerint az egyik gyanúsított dél-koreai állampolgár, aki vízummal érkezett az Egyesült Államokba, míg a többiek amerikai állampolgárok.

A rendőrség fotókat is közölt arról az alagsorról, ahol a nőt fogva tartották. Itt mosodai és egyéb kellékeket tároltak, a szőnyegen pedig nagy területen vérfoltok láthatók. A hatóságok nem közölték az áldozat nevét, amíg a dél-koreai családját nem értesítik a haláláról.

Rovatok