Index Vakbarát Hírportál

Gustavo Petro: Szükség van rögzített bevándorlási kvótákra

2023. szeptember 18., hétfő 20:48

Bevándorlási megállapodás megkötését sürgette hétfőn New Yorkban Gustavo Petro kolumbiai elnök az Egyesült Államokkal, különös tekintettel a latin-amerikai országok felől északra érkező migrációs nyomásra.

„A bevándorlás rendezése alapvető jelentőséggel bír, amit egy megállapodással kellene elérni az Egyesült Államokkal” – hangsúlyozta Gustavo Petro, New Yorkban élő kolumbiai bevándorlókkal tartott találkozóján.

Szükség van rögzített bevándorlási kvótákra, hogy legálisan hozhassunk munkaerőt ide, és kielégíthessük mindkét szükségletet: azt, hogy az ember itt dolgozhasson, valamint a munkaerő iránti itteni igényt

– emelte ki a kolumbiai elnök.

A rendezett bevándorlással szerinte csökkenthető lenne a Kolumbia és Panama határán található, sűrű dzsungellel borított és folyókkal átszelt, veszélyes Darién régión átvezető migrációs útvonalon kialakult humanitárius katasztrófa mérete.

Panama az utóbbi időben már megerősítette határvédelmét a térségben, illetve megszigorította az Egyesült Államokba irányuló illegális bevándorlás megfékezését szolgáló intézkedéseit. A panamai hatóságok szerint január óta több mint 350 ezer ember kelt át a Dél- és Közép-Amerikát összekötő dzsungelen Dariénnél.

Rovatok